03 March 2010
Posted by Jogger

Salam...

Ni entry khas utk CikHel. Dan secara umumnyer kpd awek2 dan balak2 yg putus cintan. Mmg aku tau yg putus cinta mmg perit. Mmg tangkap leleh ar. Aku dlu siap nangis kat tepi highway mrr2. Tapi lps pd tu aku dpt pikir secara waras. Kalo korang tension, lepaskan dlu.

Korang kena igt, better putus time ni drpd bercerai lps kawen. Bunga bukan seekor, kumbang bukan sekuntum. Mmg kalo pikirkan bunga kat luar ramai tp takkan sama yg ada skrg. Cuma kita harus pikir, dlm ramai2 mesti ada yg sesuai.cinta hadir tanpa diduga, pergi tanpa dipinta.

Yg penting how to adopt dgn calon baru. Aku nyer suggestion letak dlu criteria2 yg logik utk dicapai. Allah dh tetapkan, org baik akan dipasangkan dgn org yg baik juga. Begitu gak sebaliknya.

Cuma kita kena usaha utk dptkan yg terbaik. Jodoh ditgn tuhan, tp kalo x usaha x dptnya yg terbaik.

Lastly aku nk share satu citer. Zaman dlu kala ada tok guru dgn anak murid dia lpak kat tp padang. Seraya itu, tok guru berkata
"Anak ku, cuba hang carik daun rumput yg paling cantik kat pdg ni. tapi dgn syarat, anakku kena bergerak dlm garis lurus dan x boleh patah balik. So mamat ni pun carik. dia jumpa daun yg best tp dia x ambik dgn anggapan, ada lg daun yg lg best kat dpn.
Alih2 smpi ujung pdang, mamat tu kembali pd tok guru dia tanpa sehelai daun pun. Dia ckp, dia jumpa byk daun besh tp x amek. Sedar2 dia dah kat ujung pdg dan nyesal x amek awl2.

So morale dia korang pikir sendiri sbb jari aku dh lemau sbb aku blog dr blackberry aku ni. Ha.
CikHel, I bukan nk masuk campor umahtangga org, ni as frenly advice

11 jogger:

mcjust.lol said...

waaa...cayalaah!!

Billet-DOux said...

Tak faham lah maksud criter tu..

Jijahh @ f.k said...

aaa jijah penah dengar citer padang dan rumput tu ...

tapi kalo orang putus cinta duk kat tepi rumput tu ,.. abis botak gaknye ...kena tarik satu satu ...heheheh

enyheartsdiamond said...

whoaaaaaaaaaaaaaa!
u bercinta tak sekarang ni? :)


dah vote eny???

number 25!

here;

http://meandmylife1376.blogspot.com

Jogger said...

Mcjust, cayalah balik.

Jogger said...

Mcjust, cayalah balik.

Jogger said...

Billet, x paham ker? Nnt amek tuisyen dgn jogger.. Seminit singgit

Jogger said...

Jijah... Moh dating kat laman umh I. Rumput dh panjang

Jogger said...

Eny, x smpt online lg ni. Skrg pun dok guna hp. I janji vote nnt ok?

helena's said...

jogger~speechless lah.huhu

nyway thanks sebab buat entry nih..napa tak letak link cikhel?hikss

nyway..saya paham setiap bait2 tuh..
bukan menyesal bukan mengungkit.cume sakit.sakit yang amat.

thanks jugak sebab jogger paham..sebab bukan semua mampu paham.

nyway cikhel sdang bangkit.dah tak nangis lagi dah.cume percaya jek,ade orang lain yang lebih sayangkan dier dari cikhel.dan ade org lain yang lebih sayangkan cikhel dr dia,

dan cikhel..berdoa je setiap hari..

thanks ye jogger!kamu kawan yang baik!

Jogger said...

Well Cik Hel...

Sori x letak link sbb tu posting melalui phone. agak leceh sket nak letak link...

pada suma readers nih Cikhel nyer url

http://helenalatisha.blogspot.com/

sila kunjungi beliau yerk... muahahah

All the best to u Cik Hel