Bangkok memang Dangerous

28 December 2009
Posted by Jogger

Salam,

Selepas seminggu lebih aku outstesen... kini aku kembali ke opis. Penat giler. Tapi kesempatan aku bekerja di Bangkok memang berbaloi. Sebab, aku dapat melihat gelagat organisasi di sana. Memang bermacam ragam.

Bangkok memang dangerous. Sebab pegi mana2 sure kena paw. Bukan secara gangsterism. Tetapi secara halus. Masuk toilet kena paw, order air kena paw. Alih2 duit abes bayar tips jer. Kalo servis bagus xper, ni lambat jugak.

Pastu, kalo jalan kat kaki lima dorang, depan bar @ club, sure mmg kena tarik dgn ulat2 depa. Susah giler nak lepaskan diri. Mmg kena tolak dgn sopan santun. Pastu, kena keliling dgn bonzer. Padahal bukan aku buat kecoh pun.

Nite market dia pun ala2 Petaling Street. Mmg kalo tawar menawar stok mcm nak gaduh. Kawan2 aku suma dok risau sbb aku tawar harga dari RM25 ker RM10. Memang bertekak laa kejap. Last2, aku gak berjaya dapatkan harga tu walaupun tauke tu muka masam giler. Siap campak lagik tuk-tuk aku tuu.

Kesimpulan dia, Bangkok memang dangerous kalo silap area. Mmg pikir tempat dorang jer.. Kalo tak, sure aku dah maki2. Takper, asalkan aku berjaya menjalankan tugas yang diamanahkan oleh kompeni aku cukup la.

Labels:

1 jogger:

Eyriqazz said...

fuhh,baru plan nak pi bangkok tahun dpn..tak jadilah camni..

http://eyriqazz.blogspot.com/