Earth Hour Malaysia 2010

21 February 2010
Posted by Jogger

BannerFans.com
Salam,
Earth Hour adalah satu kempen pihak global yang dimulakan di Australia pada tahun 2007. Tujuan dia utk menjimatkan penggunaan elektrik seterusnya mengurangkan pembakaran karbon dioksida. Pada tahun lepas, Malaysia telah wat kempen besar-besaran dan berjaya mengurangkan 550 megawatt bersamaan lebih kurang 148 tan penyebaran karbon dioksida... Byk gak tu..

Atas dasar kehijauan dalam hati ini, aku ingin melancarkan
Kempen Earth Hour Malaysia 2010 utk suma blogger. So, hebah2 laa kat kengkawan. Amek banner nih... gantung kat blog korang. Aku cadangkan, suma blogger yang join, tutup lampu + PC@laptop + modem korang selama sejam. Atleast ada gak sumbangan dari bloggers.

Sapa2 minat boleh letak link kat sini. Tujuan dia supaya bila dah tamat kempen, aku tau braper org participate. Kalo ada rezeki, kita wat publisiti sket.




39 jogger:

mcjust.lol said...

aku dh letak kt blog aku! ahaha! bagus2 kempen ni~ =D

http://mcjustlalala.blogspot.com/

Jogger said...

Mcjust...

sungguh pantas hang ni... aku baru jer post... muahhahah

mcjust.lol said...

ade mase lapangg..ape salahnye..ngeh3..

♥♥ eija ♥♥ said...

saya pun insyallah dah join..
n dah buat promos pun hehe...

http://dairygirzl-scopio.blogspot.com/

inahasan said...

akak pun nak gak join

http://inahasan.blogspot.com/

anin said...

dh dh http://seindahbayu.blogspot.com

~eVerYtHiNG~ said...

nk join gk la..

http://farhazal.blogspot.com/2010/02/kempen-earth-hour-malaysia-2010.html

syahazrizal said...

kita pon dah letak...
ni blog kite...

http://syahazrizal.blogspot.com/

Little Gaga said...

kita pun bleh join gak ke..ala, x kesah la kan...hihihi...

http://littlegaga.blogspot.com

SyUhAdA said...

dah letak...
hehe...

Jogger said...

thanks pada yg le korang letak banner nih... support korang mmg superb ar

liza said...

dah join dah join :D

Muhammad Safie said...

aku pun letak gk r..support
http://neomatrixzz.blogspot.com/

Billet-DOux said...

joining!

e~car182 said...

menarik!nak join!;D

cikgu said...

Now dah ada logo untuk kempen dgn identiti sendiri. selama ini saya menggunakan logo resmi mereka.

awangdasuki said...

ak dh join...
mari jayakan....
http://awangdasuki.blogspot.com/

winter gurl said...

Dah letak banner kat blog i,

ini sahaja sumbangan kecil yg dapat ku beri, bukan sumbangan ...ini sahaja yg dpt dilakukan untuk membalas jasa bumi ,yg sudi menumpangkan saya sekeluarga kat bumi ni .

sama2 la kita jimat dan selamatkan bumi yg sedang sakit. T.T

Halizayana said...

dh letak banner kat blog sy

http://malaywifelife.blogspot.com

jom makan said...

salam kenal...saya dah join sama memeriahkannya..

http://impianalamaniman.blogspot.com/2010/02/earth-hour-malaysia-2010.html

nadiah said...

salam...

dah letak banner tu...

http://nettskerepek.blogspot.com/2010/02/earth-hour-malaysia-2010.html

Sharef Yamashita said...

dah letak gak..

http://knowledgenolimit.blogspot.com/

Faryza said...

salam.saya dah tempek banner tu dekat side bar...mari2 lihat.
http://faryza27.blogspot.com

::m!SS edURA hanUM:: said...

sy dah letak banner eart hour tue di dalam blog sy.
ini saje sumbangan yang dapat sy berikan dan menunjukkan sy menyokong dis kempen =]


http://missteletybes.blogspot.com/2010/03/earthhourmalaysia-2010.html

Along25 said...

nak join gak! :)
http://gnola25.blogspot.com

Azizul Luqman said...

aku nak join.,
boleh ke??
hahaha... :))

http://azizulluqman.blogspot.com

Farah oh Farah said...

aku taw aku mcm dh telambat.. tp aku nk join gak! mcm menarikk je bunyik!

http://farahhxoxo.blogspot.com/

*~ aRaBeLLa ~* said...

nak join gakkk

http://i-arabella.blogspot.com

Qiha Aziz said...

nak join. :)

http://lifeisprettyfull.blogspot.com/

diraumiwalid said...

SAYA PUN JOIN

http://diraumiwalid.blogspot.com/2010/03/earth-hour-malaysia-2010.html

where said...

aku pown nk join gak!!hoho..

http://wherebaik.blogspot.com/2010/03/earth-hour-malaysia-2010.html

mamashasha said...

hai...saya pun sokong campaign ni..

saya dah publish entry tadi then baru nampak your campaign....ini link nya

http://mamashasha-bed.blogspot.com/2010/03/earth-hour-27th-march-2010.html

AziE said...

Aku join jugek nih

http://eizaa.blogspot.com/

Aryn Salleh said...

hi, ryn join jugak!

http://arynsalleh.blogspot.com/2010/03/earth-hour.html

Aryn Salleh said...

ryn join jugak!

http://arynsalleh.blogspot.com/2010/03/earth-hour.html

Ms. Anonymous said...

Join sama.

www.sweetest-surprise85.blogspot.com

UglyPooh said...

jom...let gives support to our planet :-)

http://ketupatblog.blogspot.com

shi3la said...

haku juger akan join...

http://faish5807.blogspot.com

Fye said...

aku tiru ayat skali takder idea nak karang http://wwww.flove.co.cc